Rólunk

A Macskavilág Közhasznú Alapítvány működése, céljai

A Macskavilág Alapítványt azért hoztuk létre, hogy a jelenleg utcán kóborló, felbecsülhetetlen számú kóbor macska populáció további felesleges szaporodását megelőzzük, megelőzzük a megszülető egyedek számára a kilátástalan jövő okozta szenvedést, az értelmetlen pusztulást, a macskabetegségek terjedését és hogy munkánkkal segítsük az utcán élő kóbor cicák gazdához juttatását. Évek óta dolgozunk állatvédőként mint magánemberek, rengeteg időt, pénzt, energiát fordítottunk a macskák megmentésére.

Az elmúlt években…

Kb. 500 macskát sikerült ivartalaníttatnunk, részben saját pénzből, részben egy külföldi liga jóvoltából. Több mint 100 macskát gazdához juttattunk örökbeadási szerződéssel, oltva, ivartalanítva (kölyök cicák esetén ivartalanítási kötelezettséggel). Ahol nem volt indokolt a macskák eltávolítása, oda a már Nyugat-Európából ismert “TNR” program szerint füljelzéssel visszahelyeztük a már ivartalan egyedeket. Több közterület, közintézmény, számos kertes társasház macskakolóniájának rendezését tudhatjuk magunk mögött.

Célunk még…

a felelős állattartás eszméjének terjesztése, a rászorulók segítése az ivartalanítás elvégeztetésére. Tervezzük további oktató kampányok indítását, ugyanis a legfontosabb, hogy az emberek már kisgyermek korukban megismerjék a felelős állattartás fogalmát, hogy felnőttként majd ők is tovább tudják adni ezt az eszmét a majdan születendő gyermekeik számára. Alapítványunk nem a “klasszikus” menhelyi körülmények között tartja a cicákat, mi igyekszünk megfelelő orvosi ellátás és karanténozás mellett olyan körülményeket biztosítani a cicák számára, ahonnan már kiegyensúlyozott lelkivilágú, egészséges állatok kerülnek a gazdikhoz.